...HAKKIMDA...

MERHABALAR BEN EVLİ KOCASINI ÇOOOK SEVEN VE DÜNYA TATLISI BİR PRENSESE SAHİP OLAN ÇOOOK ŞANSLI BİR EŞ VE AYNI ZAMANDA ANNEYİM EVİMDE EŞİME VE BEBEĞİME ÇALIŞMAKTAYIM:) EVİMDEN MUTFAĞIMDAN HAYATIMDAN TAŞANLAR GEZDİKLERİM GÖRDÜKLERİM İLK ANNELİK MACERAM:) FARKLI LEZZETLER ÖRGÜLER GÜNCEL HABERLER MAKYAJ KOMBİNLERİM KISACA BİZ KADINLARA DAİR TÜM PAYLAŞIMLAR İÇİN BURADA SİZLERLE BİRLİKTEYİM...

3 Nisan 2013 Çarşamba

TUZLU AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER

 3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurtanın sarısı
100 gr oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN

 2 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı haşhaş tohumu

                  Derin bir kasede malzemelerin hepsini yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek bir saat dinlendirin, daha sonra şekil vererek üzerlerine yumurta akı sürüp haşhaş tohumu serpin, önceden ısıtılmış 180 derece  fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.Ilındıktan sonra servis yapın.
                                                                
                                                                                         AFİYET OLSUN... 

2 yorum: