MALZEMELER
- 2,5 su bardağı un,
- 1 su bardağı su,
- Tuz,
- 5 adet patates
- Tuz, karabiber, pul biber, maydanoz ve arzu ettiğiniz baharat,
- Üzerlerini yağlamak için tereyağı-sıvı yağ karışımı,
YAPILIŞI
- Un ,su ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğurun. Küçük küçük bezeler yapın, üzerine nemli bir bez örtün ve 10- 15 dakika dinlendirin,
- Harç için, haşlanmış patatesleri iyice ezin arzu ettiğiniz baharatları ilave edin karıştırın.
- Bezelerinizi istediğiniz boyda açın, yarısını kaplayarak hazırladığınız iç malzemesini koyun ve ikiye katlayın. Hamurun kenarlarını parmak uçlarınız ile hafif, hafif bastırarak yapışmasını sağlayın.
- Sac üstünde veya uygun bir teflon tavada pişirin (ben tavayı tercih ettim) Pişenlerin üzerini fırça ile hafif yağlayın.
Afiyet olsun....
merhabalar. Oldukca ince ve lezzetli görünüyor. Emeginize saglık
YanıtlaSilmerhabalar beğenmenize sevindim,teşekkürler...
YanıtlaSilçayın da varsa uçup gelcem
YanıtlaSilçay olmasa da beklerim abla :)
YanıtlaSilolsada yesek:)
YanıtlaSilellerinize sağlık:)
YanıtlaSilMuthis bir sey ya bu
YanıtlaSilellerınıze sağlık bloğunuzu beğendim takipteyim bende beklerim :)http://bitteraskina.blogspot.com/
YanıtlaSil