...HAKKIMDA...

MERHABALAR BEN EVLİ KOCASINI ÇOOOK SEVEN VE DÜNYA TATLISI BİR PRENSESE SAHİP OLAN ÇOOOK ŞANSLI BİR EŞ VE AYNI ZAMANDA ANNEYİM EVİMDE EŞİME VE BEBEĞİME ÇALIŞMAKTAYIM:) EVİMDEN MUTFAĞIMDAN HAYATIMDAN TAŞANLAR GEZDİKLERİM GÖRDÜKLERİM İLK ANNELİK MACERAM:) FARKLI LEZZETLER ÖRGÜLER GÜNCEL HABERLER MAKYAJ KOMBİNLERİM KISACA BİZ KADINLARA DAİR TÜM PAYLAŞIMLAR İÇİN BURADA SİZLERLE BİRLİKTEYİM...

28 Mayıs 2013 Salı

TEPSİ KEBABI

MALZEMELER  
Yarım kilo az yağlı dana veya dana/kuzu karışık kıyma
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı  domates salçası
3-4 diş sarımsak
2 orta boy domates
3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı bitkisel yağ
1 su bardağı Su    
 
   Önce soğan ve sarımsakları soyup ince ince kıyalım. (Ne kadar ince kıyılarsa o kadar lezzet verir.)
Kıymayı tepsinin içine koyalım, kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsakları da ilave edelim.
Sonra bitkisel yağı, kimyonu, yenibaharı, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım.
Salçayı 1 su bardağı su ile ezelim ve kırmızı bir sos yapalım.  
Kıymalı karışımı tepsiye yayalım, üzerine salçalı suyu dökelim.
üzerinin süslemesini istediğimiz gibi yapalım.
200 derecelik fırında 35- 40 dakika kadar pişirelim.
                               AFİYET OLSUN...

10 yorum:

  1. canım benim ellerine sağlık ne güzel şeyler yapıyosun senden ilham alıyorum.hem damağa hem göze hitap ediyor yaptıkların ellerin dert görmesin canım kardeşim

    YanıtlaSil
  2. offff.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim kebaplardan biridir eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor, Ellerinize sağlık. Nefis olmalı...:).

    YanıtlaSil