...HAKKIMDA...

MERHABALAR BEN EVLİ KOCASINI ÇOOOK SEVEN VE DÜNYA TATLISI BİR PRENSESE SAHİP OLAN ÇOOOK ŞANSLI BİR EŞ VE AYNI ZAMANDA ANNEYİM EVİMDE EŞİME VE BEBEĞİME ÇALIŞMAKTAYIM:) EVİMDEN MUTFAĞIMDAN HAYATIMDAN TAŞANLAR GEZDİKLERİM GÖRDÜKLERİM İLK ANNELİK MACERAM:) FARKLI LEZZETLER ÖRGÜLER GÜNCEL HABERLER MAKYAJ KOMBİNLERİM KISACA BİZ KADINLARA DAİR TÜM PAYLAŞIMLAR İÇİN BURADA SİZLERLE BİRLİKTEYİM...

1 Nisan 2013 Pazartesi

CEVİZLİ TAHİNLİ ÇÖREK


Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 şişe soda (200ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı  şeker
  • aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
İÇİ İÇİN
 Bir çay bardağı tahin
yarım çay bardağı zeytinyağı istediğiniz kadar çekilmiş ceviz içi

HAZIRLANIŞI
Hamurumuzu mayalandırdıktan sonra küçük küçük çıktığı kadar bezelere ayırıp elimizle tahinli karışımla birlikte çorba kasesi büyüklüğünde açıyoruz ve tahinli hamurun ortasına çekilmiş ceviz içi koyup rulo yaptıktan sonra hamuru kendi ekseni etrafında döndürüyoruz 230 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz..

ÜZERİ İÇİN
Haşhaş ( isteğe göre )

2 yorum: