...HAKKIMDA...

MERHABALAR BEN EVLİ KOCASINI ÇOOOK SEVEN VE DÜNYA TATLISI BİR PRENSESE SAHİP OLAN ÇOOOK ŞANSLI BİR EŞ VE AYNI ZAMANDA ANNEYİM EVİMDE EŞİME VE BEBEĞİME ÇALIŞMAKTAYIM:) EVİMDEN MUTFAĞIMDAN HAYATIMDAN TAŞANLAR GEZDİKLERİM GÖRDÜKLERİM İLK ANNELİK MACERAM:) FARKLI LEZZETLER ÖRGÜLER GÜNCEL HABERLER MAKYAJ KOMBİNLERİM KISACA BİZ KADINLARA DAİR TÜM PAYLAŞIMLAR İÇİN BURADA SİZLERLE BİRLİKTEYİM...

11 Nisan 2013 Perşembe

YAĞ YAKTIRAN BESİNLERLE YAZA HAZIRLANIYORUZ :)

 
Çok yemeseniz bile kilo mu alıyorsunuz? Belki de yanlış beslendiğiniz içindir. Oysa tok tutan besinleri mutfağınızın baştacı yapmayı başarabilirseniz, kısa sürede kilo bile verebilirsiniz. Peki, bu besinler hangileri?

HER GÜN İÇECEĞİNİZ BİR FİNCAN YEŞİL ÇAY, ÜÇ ÖĞÜN TÜKETECEĞİNİZ YOĞURT VE BİR KİVİ FORMDA KALMANIZA YARDIMCI OLABİLİR.

Çok yemek yemeseniz de yanlış beslendiğiniz için kilo alımının önüne geçemiyor olabilirsiniz. Oysa zayıflamaya karar verdikten sonra mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken besinler var. Bu besinleri beslenme tarzınızın birer parçası haline getirebilirseniz, kısa sürede incecik görünmeniz hiç de zor olmaz. Peki, bu mucizevi besinler neler ve onlardan ne kadar tüketmeli? Bu soruların cevaplarını İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya’dan öğrendik. Yaşam koçu Şeyda Coşkun’un da fit görünüme dair pratik önerilerini de almadan geçmedik.

BİR FİNCAN YEŞİL ÇAY
Yapılan araştırmalar, düzenli olarak yeşil çay içenlerin, içmeyenlere göre yüzde 45 daha yavaş kilo aldığını ortaya koyuyor. Yeşil çay, iştahı kesme konusunda çok başarılı olmasa da yağ yakımı ve kilo almayı belirgin bir biçimde yavaşlatıyor. İşte bu yüzden uzmanlar, her gün en az 1 fincan yeşil çay tüketmeyi öneriyor.
KIRMIZI BİBER MUCİZESİAcı sevenler sevmeyenlere göre daha şanslı. Çünkü kırmızı biberin içindeki ‘capsaicin’ maddesi metabolizmayı hızlandırıyor, vücut ısısını yükselterek enerji harcanımını artırıyor. Beslenme uzmanları eğer midede bir sorun yoksa yemeklere mümkün olduğu kadar kırmızı biber eklenmesini tavsiye ediyor.

KİVİ ZAYIFLATIYOR
C vitamininin yağ yıkım metabolizmasını hızlandırdığı bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. Kivi, turunçgillerden 4-6 kat, elmadan ise 40-50 kat daha fazla C vitamini içeriyor. Yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin 60 miligram olduğu düşünüldüğünde, bir adet kivi bu ihtiyacı rahatlıkla karşılıyor.

ÜÇ ÖĞÜN YAĞSIZ YOĞURT
Günde üç öğün yenen yağsız yoğurt, vücudun hızlı bir şekilde yağ yakmasına yardımcı oluyor. İçeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein sayesinde özellikle bel çevresi ve göbek yağlarının erimesinde sık tüketenler için ciddi avantajlar sağlıyor. Yoğurt yemeyenlerin özellikle bel bölgeleri daha kolay yağlanıyor.

İKİ BUÇUK LİTRE SU İÇİN
Hücrelerin yaşamsal faaliyetleri, vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi vücudun su dengesinin korunmasıyla mümkün. Dolaşımı hızlandıran su, yağ yakımını da kolaylaştırıyor. Bu yüzden, zayıflama sürecinde günde en az 2,5 litre su içilmesi gerekiyor.

PROTEİN TOK TUTUYOR
Her türlü hayvansal protein metabolizmayı çalıştırarak yağları yaktırıyor. Aynı zamanda tok tutuyor. Tavuk eti, yağsız köfte, balık, yumurta, kırmızı et veya peynir günlük beslenmede mutlaka yer almalı. Uzmanlar ayrıca saf protein diyetlerinden uzak durulması gerektiğine de dikkat çekiyor. Hiç karbonhidrat tüketmeden sırf protein alındığında hızla kilo verilebiliyor ancak bu tarz bir beslenme şekli kalpte ritim bozuklukları, kemik erimesi, tansiyon, kalpdamar hastalıkları ile gut gibi hastalıklara da sebep olabiliyor.

2 yorum:

  1. TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ÇOK FAYDALI OLACAĞINA INANIYORUM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim faydalı olabildiysem ne mutlu bana;)

      Sil