...HAKKIMDA...

MERHABALAR BEN EVLİ KOCASINI ÇOOOK SEVEN VE DÜNYA TATLISI BİR PRENSESE SAHİP OLAN ÇOOOK ŞANSLI BİR EŞ VE AYNI ZAMANDA ANNEYİM EVİMDE EŞİME VE BEBEĞİME ÇALIŞMAKTAYIM:) EVİMDEN MUTFAĞIMDAN HAYATIMDAN TAŞANLAR GEZDİKLERİM GÖRDÜKLERİM İLK ANNELİK MACERAM:) FARKLI LEZZETLER ÖRGÜLER GÜNCEL HABERLER MAKYAJ KOMBİNLERİM KISACA BİZ KADINLARA DAİR TÜM PAYLAŞIMLAR İÇİN BURADA SİZLERLE BİRLİKTEYİM...

16 Nisan 2013 Salı

MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER         
. Mercimek (1 su bardağı)
. Bulgur (2 su bardağı, ince)
. Soğan (2 tane, kuru)
. Zeytinyağı (1 çay bardağı)
. Biber salçası (1,5 yemek kaşığı)
. Domates salçası (1,5 yemek kaşığı)
. Su (1 litre)
. Maydanoz (1 demet)
. Yeşil soğan (6-7 sap)
. Tuz (1,5 tatlı kaşığı)
. Karabiber (1 tatlı kaşığı)
. Pulbiber (istenildiği kadar)
. Marul

HAZIRLANIŞI
 Mercimeği yumuşayıncaya dek 1 litre suda haşlayalım. Suyunu tamamen çekilmeden ocağı kapatalım. Başka bir kaba bulguru koyup, içerisine haşladığımız mercimeği de sulu bir şekilde dahil edip, iyice karıştıralım. Kabımızın üzerini uygun bir bezle yarım saat demlenmesi için bekletelim.
Bu arada soğanı doğrayıp, yağda kavuralım. Salça ve biberi de ekleyip, 1 çay bardağı sıcak su ilavesiyle birlikte kısa bir süre daha kaynatalım. Hazırladığımız bu karışımı, bulgur ve mercimeğimize ekleyip, iyice karıştıralım. Kabımızın üzerini tekrardan kapatalım. Yeşil soğan ve maydanozları kıyalım. Mercimek köftemize tuzumuzu da ekleyip, ortalama 5 dk yoğuralım. Yeşillikleri de ekleyip, biraz daha yoğuralım. Bu arada karışımımız çok sulu olduysa biraz daha ince bulgur katarak, suyunun çekmesini sağlayabiliriz. Son olarak köftemizi avucumuzda sıkıp şekil vererek, köftelerimizi servis tabağımıza dizelim.   

                                     AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. ayyyyy ablacım nasıl canım çekti anlatamam.çok güzel görünüyo.iş çıkışı sendeyim bitirme hepsini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam abla bekliyorum gecikme ona göre:)

      Sil
  2. Çok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil