...HAKKIMDA...

MERHABALAR BEN EVLİ KOCASINI ÇOOOK SEVEN VE DÜNYA TATLISI BİR PRENSESE SAHİP OLAN ÇOOOK ŞANSLI BİR EŞ VE AYNI ZAMANDA ANNEYİM EVİMDE EŞİME VE BEBEĞİME ÇALIŞMAKTAYIM:) EVİMDEN MUTFAĞIMDAN HAYATIMDAN TAŞANLAR GEZDİKLERİM GÖRDÜKLERİM İLK ANNELİK MACERAM:) FARKLI LEZZETLER ÖRGÜLER GÜNCEL HABERLER MAKYAJ KOMBİNLERİM KISACA BİZ KADINLARA DAİR TÜM PAYLAŞIMLAR İÇİN BURADA SİZLERLE BİRLİKTEYİM...

3 Temmuz 2014 Perşembe

HAZIR KEKTEN TİRAMİSU

 

BİZİM EVDE TRAMİSU VAZGEÇİLMEYEN PRATİK LEZZETLERDEN BİR TANESİDİR, EŞİM DE ÇOK SEVİYOR O YÜZDEN SIK SIK YAPIYORUM, GELEN MİSAFİRLERE DE PRATİK VE LEZZETLİ BİR SUNUM OLUYOR...
  


  


                                                                                                                                                         Malzemeler (Ölçüler 200ml lik su bardağı ve 100ml lik çay bardağı için)  


 2 ya da üç katlı kakaolu pasta tabanı

250 g maskarpon veya labne peyniri

 1 yumurta

 3 su bardağı artı 1 çay bardağı süt (700 ml)

 4 yemek kaşığı un

 2 yemek kasığı neskafe

 4 yemek kaşığı şeker

 2 yemek kaşığı sade kakao

Yapılışı:
Bir tencerede orta ateşte 500 ml (2 su bardağı + 1 çay bardağı) süte un, şeker ve yumurtayı ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp labne peyniri ekledikten sonra çırpın.

Kalan bir su bardağı sütü ılıtın. Neskafeyi süte ekleyip eritin. Birinci kat pasta tabanını servis tabağına yerleştirin. Kahvenin üçte birini kaşıkla üzerine gezdirip ıslatın. Kremanın üçte birini kekin üzerine yayin. Aynı işlemleri tekrarlayarak 3 katman hazırlayın.. Üzerine kakaoyu ince bir kat olarak serpin. Buzdolabında üç dört saat dinlendirdikten sonra servis edin.

2 yorum:

  1. Çok pratik anlatmışsın ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık takipteymişim zaten sevgiler.

    YanıtlaSil