...HAKKIMDA...

MERHABALAR BEN EVLİ KOCASINI ÇOOOK SEVEN VE DÜNYA TATLISI BİR PRENSESE SAHİP OLAN ÇOOOK ŞANSLI BİR EŞ VE AYNI ZAMANDA ANNEYİM EVİMDE EŞİME VE BEBEĞİME ÇALIŞMAKTAYIM:) EVİMDEN MUTFAĞIMDAN HAYATIMDAN TAŞANLAR GEZDİKLERİM GÖRDÜKLERİM İLK ANNELİK MACERAM:) FARKLI LEZZETLER ÖRGÜLER GÜNCEL HABERLER MAKYAJ KOMBİNLERİM KISACA BİZ KADINLARA DAİR TÜM PAYLAŞIMLAR İÇİN BURADA SİZLERLE BİRLİKTEYİM...

2 Temmuz 2014 Çarşamba

MOZAİK KURABİYE

İkram tabaklarımızı renklendirmek ve lezzetini artırmak için tadılması gereken en güzel tarifler arasındadır;)



  • 2 su bardağı. un
  • 1,5 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaş. kabartma tozu
  • Yarım paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaş. süt

  • => Kakaolu Hamur için:
  • 2 çorba kaş. kakao
  • 1 çorba kaş. tozşeker
  • 1 çorba kaş. süt

  • Hazırlanışı :
    ► Öncelikle unumuza tozşekerimizi vanilyamızı kabartma tozumuzu margarinimizi yumurtamızı ve bir çorba kaşığı sütümüzü ekleyerek birlikte yoğuruyoruz.
    ► Sonrasında hamurumuzu ikiye bölerek kakaomuzu 1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı süt ilave ederek tekrardan yoğuruyoruz.
    ► Bu elde etmiş olduğumuz iki hamuru bir saat kadar buzdolabımızda bekletiyoruz.
    ► Beyaz hamurumuzun 1/3 nü bölerek bi köşede bekletiyoruz. Kakaolu hamurumuzunda 1/3 ünü ayırarak köşede bekletiyoruz.
    ► Kakaolu hamurumuzun 1 cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde açıyoruz.
    ► Bu yapmış olduğumuz uygulamayı beyaz hamurumuzda da uyguluyoruz.
    ► Daha sonra 3 sıra halinde bir beyaz bir kakaolu ve tekrar bir beyaz hamur şeridimizi yan yana gelecek şekilde koyuyoruz.
    ► 2. Sırada beyazın üstüne kakaolu şeridimizi kakaolunun üstüne beyaz şerift gelecek şekilde sırasını tamamlıyoruz.
    ► 3. Sırada ise tekrardan 1. Sıradaki gibi tekrarlıyoruz.
    ► Sonrasında kalan beyaz ve kakaolu hamurumuzu sarıyor ve yuvarlak şekil veriyoruz 

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder