. Mercimek (1 su bardağı)
. Bulgur (2 su bardağı, ince)
. Soğan (2 tane, kuru)
. Zeytinyağı (1 çay bardağı)
. Biber salçası (1,5 yemek kaşığı)
. Domates salçası (1,5 yemek kaşığı)
. Su (1 litre)
. Maydanoz (1 demet)
. Yeşil soğan (6-7 sap)
. Tuz (1,5 tatlı kaşığı)
. Karabiber (1 tatlı kaşığı)
. Pulbiber (istenildiği kadar)
. Marul
HAZIRLANIŞI
Mercimeği yumuşayıncaya dek 1 litre suda haşlayalım. Suyunu tamamen çekilmeden ocağı kapatalım. Başka bir kaba bulguru koyup, içerisine haşladığımız mercimeği de sulu bir şekilde dahil edip, iyice karıştıralım. Kabımızın üzerini uygun bir bezle yarım saat demlenmesi için bekletelim.
Bu arada soğanı doğrayıp, yağda kavuralım. Salça ve biberi de ekleyip, 1 çay bardağı sıcak su ilavesiyle birlikte kısa bir süre daha kaynatalım. Hazırladığımız bu karışımı, bulgur ve mercimeğimize ekleyip, iyice karıştıralım. Kabımızın üzerini tekrardan kapatalım. Yeşil soğan ve maydanozları kıyalım. Mercimek köftemize tuzumuzu da ekleyip, ortalama 5 dk yoğuralım. Yeşillikleri de ekleyip, biraz daha yoğuralım. Bu arada karışımımız çok sulu olduysa biraz daha ince bulgur katarak, suyunun çekmesini sağlayabiliriz. Son olarak köftemizi avucumuzda sıkıp şekil vererek, köftelerimizi servis tabağımıza dizelim.
AFİYET OLSUN...
. Bulgur (2 su bardağı, ince)
. Soğan (2 tane, kuru)
. Zeytinyağı (1 çay bardağı)
. Biber salçası (1,5 yemek kaşığı)
. Domates salçası (1,5 yemek kaşığı)
. Su (1 litre)
. Maydanoz (1 demet)
. Yeşil soğan (6-7 sap)
. Tuz (1,5 tatlı kaşığı)
. Karabiber (1 tatlı kaşığı)
. Pulbiber (istenildiği kadar)
. Marul
HAZIRLANIŞI
Mercimeği yumuşayıncaya dek 1 litre suda haşlayalım. Suyunu tamamen çekilmeden ocağı kapatalım. Başka bir kaba bulguru koyup, içerisine haşladığımız mercimeği de sulu bir şekilde dahil edip, iyice karıştıralım. Kabımızın üzerini uygun bir bezle yarım saat demlenmesi için bekletelim.
Bu arada soğanı doğrayıp, yağda kavuralım. Salça ve biberi de ekleyip, 1 çay bardağı sıcak su ilavesiyle birlikte kısa bir süre daha kaynatalım. Hazırladığımız bu karışımı, bulgur ve mercimeğimize ekleyip, iyice karıştıralım. Kabımızın üzerini tekrardan kapatalım. Yeşil soğan ve maydanozları kıyalım. Mercimek köftemize tuzumuzu da ekleyip, ortalama 5 dk yoğuralım. Yeşillikleri de ekleyip, biraz daha yoğuralım. Bu arada karışımımız çok sulu olduysa biraz daha ince bulgur katarak, suyunun çekmesini sağlayabiliriz. Son olarak köftemizi avucumuzda sıkıp şekil vererek, köftelerimizi servis tabağımıza dizelim.
AFİYET OLSUN...
ayyyyy ablacım nasıl canım çekti anlatamam.çok güzel görünüyo.iş çıkışı sendeyim bitirme hepsini..
YanıtlaSiltamam abla bekliyorum gecikme ona göre:)
SilÇok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSilteşekkür ederim:)
YanıtlaSil