Kömbe kurabiye Antakya’ya özgü baharatlı bir kurabiye çeşididir. Geleneksel olarak, kömbe kalıbı denilen, uzun saplı tahta bir kalıpla şekillendiriliyor.
- 2 bardak erimiş tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 – 2 bardak toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kömbe baharatı -toz halde tarçın, yenibahar, zencefil ve karanfil
(Baharat miktarını ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz.) - Susam
- Aldığı kadar un
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin. Bu topları susama batırıp, susamlı kısım içe gelecek şekilde kalıba bastırın ve hızlıca çekerek kalıptan çıkmasını sağlayın. Tepsideki yağlı kağıdın üzerine kurabiyeleri dizin. 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Hamurunda yumurta olmadığı için uzun süre bayatlamadan da dayanan bir kurabiye bu. Kapalı kutuda veya poşette saklayabilirsiniz...
ellerine sağlık ablacım,şekli de çok hoş...
YanıtlaSilGELDE BİRLİKTE AFİYET OLSUN:))
YanıtlaSilGaziantep'te de kahke diyorlar kurabiyeye, çok ta severim bu tarz kurabiyeleri :)Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAFİYET OLSUN:) KURABİYE CANAVARI BEĞENMENİZE SEVİNDİM..
Silelinize sağlık kömbeler benden tam not aldı :) ziyaretiniz için çok teşekkür ederim her zaman görüşmek dileğiyle
YanıtlaSilteşekkürler Tuba:)
Silellerine sağlık hemşeri sayılırız değilmi hatay adana kardeşliği burdada kendini gösterdi benim kahke tarifim hatayda kömbeymiş çok şaşırdım doğrusu bizim buralarda kahke diye biliniyor bu tarif. baharat karışımıda mahlep sanırım. kömbede denildiğini öğrenmiş oldum sayenizde. elleriniz dert görmesin
YanıtlaSilöncelikle hoşgeldiniz:)evet buralarda kömbe olarak geçiyor,bende sizin sayenizde kahke denildiğini öğrenmiş oldum:)
YanıtlaSilbu arada unuttum hemşehri sayılırız tabii :)
YanıtlaSil