Malzemeler:
Yapılışı:
- 350 gr salamura veya taze asma yaprağı
- 1 büyük boy kuru soğan
- 250 gr dana kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı + 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin (tercihe bağlı,olmasada olur. Ben lezzetini arttırdığını düşündüğüm için katıyorum)
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
- Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3 - 5 dakika kaynar suda tutunuz. Eğer yapraklar taze ise bu müddet biraz daha fazladır.
- Soğanı yemeklikten ince doğrayınız.
Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı,1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, sıvıyağı , tuz, karabiberi bir kap içinde iyice harmanlayınız. - Etli yaprak sarması zeytinyağlıya nazaran geleneksel olarak daha ufak sarılır. Tencerenin dibini yağlayınız ve içine etli karışım koyduğunuz ve sardığınız dolmaları muntazaman yerleştiriniz.
- Kıymaya kattığımız biber ve domates salçalarından kalanları 3 çorba kaşığı sıvıyağ ve tereyağı karışımında kavurunuz. İçine tuz, az karabiber ve toz kırmızı biber koyduktan sonra ½ litre kaynamış su katıp,tenceye dizilmiş sarmaların üzerine dökünüz.
- Pişme esnasında yaprakların açılmaması için ters çevrilmiş ufak bir tabak koymayı ihmal etmeyiniz.
- Pişirme müddeti orta ateşte 40 dakikadır. Suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Çırpılmış sade veya sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.
Afiyet Olsun.
çok lezzetli görünüyor ablacığım, yine döktürmüşün.ellerine sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim abla bana geldiğinizde aynısından yaparım inşallah:)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım.canım çekti çok fenaaa...
YanıtlaSilEVİME GELDİĞİNİZDE AYNISINDAN YAPARIM İNŞALLAH ABLA:)
YanıtlaSilellerinize saglık.gecenin bu vaktinde nirden bulcem ben şimdi sarmayı:)alacağım olsun:))
YanıtlaSilteşekkürler :) göndereyim mi bir tabak :)))
Sil