Yarım kilo az yağlı dana veya dana/kuzu karışık kıyma
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 diş sarımsak
2 orta boy domates
3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı bitkisel yağ
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 diş sarımsak
2 orta boy domates
3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı bitkisel yağ
1 su bardağı Su
Önce soğan ve sarımsakları soyup ince ince kıyalım. (Ne kadar ince kıyılarsa o kadar lezzet verir.)
Kıymayı tepsinin içine koyalım, kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsakları da ilave edelim.
Sonra bitkisel yağı, kimyonu, yenibaharı, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım.
Salçayı 1 su bardağı su ile ezelim ve kırmızı bir sos yapalım.
Kıymalı karışımı tepsiye yayalım, üzerine salçalı suyu dökelim.
üzerinin süslemesini istediğimiz gibi yapalım.
200 derecelik fırında 35- 40 dakika kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN...
off off off ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
Silcanım benim ellerine sağlık ne güzel şeyler yapıyosun senden ilham alıyorum.hem damağa hem göze hitap ediyor yaptıkların ellerin dert görmesin canım kardeşim
YanıtlaSilay ay ay çoooook teşekkür ediyorum ablacım:)
Siloffff.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim:)
Silen sevdiğim kebaplardan biridir eline sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler, bence de çok lezzetli oluyor...
SilHarika görünüyor, Ellerinize sağlık. Nefis olmalı...:).
YanıtlaSilçok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Sil