Her güzel yemekte olduğu gibi çıktığı yer Antakya mutfağıdır, Kilis ve Antep mutfağındada sıkça yapılır...Aslında halep kökenli bir Suriye mezesidir. Türkiye, Lübnan ve Filistin mutfağında da bulunur. Arapça ve Türkçe söylenişi de muhammaradır.
MALZEMELERİ
5 dilim bayat ekmek
Yarım su bardağı ceviz
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Kıvamını bulması için su
Kekik
Kırmızıbiber
Tuz
Malzemelerin hepsi rondodan geçirelerek sunuma hazır bir meze daha ne olsun:) görselliğini zenginleştirmekte size kalmış:)
Ellerine sağlık Betül Hanım…
YanıtlaSilÇok severim ama nedense blogumda halen tarifini yükleyemediklerimden…
Antakya ve Antep mutfağının lezzetlerine bende bayılırım…
Afiyetler Olsun sizlere…
Sevgilerimi bıraktım...