İkram tabaklarımızı renklendirmek ve lezzetini artırmak için tadılması gereken en güzel tarifler arasındadır;)
Hazırlanışı :
► Öncelikle unumuza tozşekerimizi vanilyamızı kabartma tozumuzu margarinimizi yumurtamızı ve bir çorba kaşığı sütümüzü ekleyerek birlikte yoğuruyoruz.
► Sonrasında hamurumuzu ikiye bölerek kakaomuzu 1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı süt ilave ederek tekrardan yoğuruyoruz.
► Bu elde etmiş olduğumuz iki hamuru bir saat kadar buzdolabımızda bekletiyoruz.
► Beyaz hamurumuzun 1/3 nü bölerek bi köşede bekletiyoruz. Kakaolu hamurumuzunda 1/3 ünü ayırarak köşede bekletiyoruz.
► Kakaolu hamurumuzun 1 cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde açıyoruz.
► Bu yapmış olduğumuz uygulamayı beyaz hamurumuzda da uyguluyoruz.
► Daha sonra 3 sıra halinde bir beyaz bir kakaolu ve tekrar bir beyaz hamur şeridimizi yan yana gelecek şekilde koyuyoruz.
► 2. Sırada beyazın üstüne kakaolu şeridimizi kakaolunun üstüne beyaz şerift gelecek şekilde sırasını tamamlıyoruz.
► 3. Sırada ise tekrardan 1. Sıradaki gibi tekrarlıyoruz.
► Sonrasında kalan beyaz ve kakaolu hamurumuzu sarıyor ve yuvarlak şekil veriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder