BİZİM EVDE TRAMİSU VAZGEÇİLMEYEN PRATİK LEZZETLERDEN BİR TANESİDİR, EŞİM DE ÇOK SEVİYOR O YÜZDEN SIK SIK YAPIYORUM, GELEN MİSAFİRLERE DE PRATİK VE LEZZETLİ BİR SUNUM OLUYOR...
Malzemeler (Ölçüler 200ml lik su bardağı ve 100ml lik çay bardağı için)
2 ya da üç katlı kakaolu pasta tabanı
250 g maskarpon veya labne peyniri
1 yumurta
3 su bardağı artı 1 çay bardağı süt (700 ml)
4 yemek kaşığı un
2 yemek kasığı neskafe
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sade kakao
Yapılışı:
Bir tencerede orta ateşte 500 ml (2 su bardağı + 1 çay bardağı) süte un, şeker ve yumurtayı ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp labne peyniri ekledikten sonra çırpın.
Kalan bir su bardağı sütü ılıtın. Neskafeyi süte ekleyip eritin. Birinci kat pasta tabanını servis tabağına yerleştirin. Kahvenin üçte birini kaşıkla üzerine gezdirip ıslatın. Kremanın üçte birini kekin üzerine yayin. Aynı işlemleri tekrarlayarak 3 katman hazırlayın.. Üzerine kakaoyu ince bir kat olarak serpin. Buzdolabında üç dört saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Çok pratik anlatmışsın ellerine sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık takipteymişim zaten sevgiler.
YanıtlaSil